Persconferentie | De kans is klein dat hij speelt
Datum: 01-10-2024  Bron: psv.nl
Joey Veerman neemt hoogstwaarschijnlijk geen deel aan de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Sporting CP. Dat is het belangrijkste nieuws dat naar voren kwam op de persconferentie, waar ook Mauro Júnior aanschoof.

Wat maakt Sporting CP zo goed?
“Hun trainer. Hij zit daar al vier of vijf jaar en toen ik nog bij Olympique Lyon zat, zijn we in een oefenwedstrijd weggeblazen. Nu hebben ze alleen nog maar betere spelers. Ze hebben de kwaliteiten om snel om te schakelen maar ook om hoog druk te zetten. Zij spelen met heel veel intensiteit, iets waarmee wij vorig jaar kampioen zijn geworden. Wij zijn ook een goede ploeg, dus ik verwacht een leuke wedstrijd. Ook hebben ze een goede spits, Gyökeres, maar we hebben wel vaker tegen goede spitsen gespeeld dus daarin gaan we niks anders dan normaal doen."

Wat zijn de lessen van de uitwedstrijd bij Juventus?
“Wij moeten zelf een hoger niveau halen. De ploegen waar wij tegen spelen, Juventus maar ook zeker Sporting CP, zijn kwalitatief goede ploegen, dus wij moeten ons beste niveau halen om daarvan te kunnen winnen. Eigenlijk het niveau van vorig seizoen."

Heb je met Schaars gesproken over Sporting CP?
“Jazeker, hij heeft me veel over de club zelf verteld. Over het team weet hij net zoveel als ik, omdat hij met niemand van hen heeft samengespeeld."

Hoe is het met de groep?
“We hebben bij Willem II gewonnen, dus de sfeer in de groep is goed. We spelen nu in de UEFA Champions League, dat is wat we willen. Nu mogen we het dan gaan laten zien. Vorig seizoen hebben veel jongens gespeeld in de UEFA Champions League, dus daar proberen we ons voordeel uithalen.”

Er is de laatste tijd wat kritiek op Johan Bakayoko, hoe gaat hij daar zelf mee om?
“Die kritiek krijgt iedere jongere voetballer op een gegeven moment. Eerst is er alleen lof en daarna zien mensen ook wat zo’n jongen fout doet. Dat hij fouten maakt is logisch, daarvoor is hij jong. We helpen hem om te gaan met de situatie.”

Is het niet handig om een speler op de bank te houden die altijd goed invalt?
“Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Ismael Saibari valt de laatste tijd inderdaad goed in, dat tekent zijn mentaliteit. Maar dat is geen reden om hem op de bank te houden. Ik bekijk per wedstrijd wat ik denk dat ik nodig heb op bepaalde posities, daarop baseer ik wie ik wel en wie ik niet opstel.”
Mauro Júnior

Kijk je uit naar de wedstrijd?
“Ja, ik heb er echt zin in, ik kijk er naar uit. We hebben Sporting CP vorig seizoen gezien, ze deden het erg goed. Dit seizoen hebben ze die lijn doorgetrokken dus ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt.”

Hoe is het voor jou om op beide backposities te spelen?
“Ik wil gewoon spelen, dan maakt het mij niet uit waar op welke positie. Het belangrijkste is dat ik fit ben en blijf. Mijn favoriete positie is linksback, maar op andere posities kan ik ook spelen. We hebben heel veel sterke individuen, maar we helpen elkaar als een team en dat is denk ik het belangrijkst."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Ik wil het nu in de Eredivisie zien
Alles over | Portugees landskampioen en PSV delen knappe statistiek
Nieuws | Joey Veerman minimaal één maand aan de kant door liesblessure
Alles Over | Luuk de Jong dichtbij historische mijlpaal in altijd lastig uitduel
Persconferentie | We moeten zondag laten zien dat wij de betere ploeg zijn

Volgende wedstrijd

AZ  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20